Hei

kysymykseni koskee ajo- ja lepoaika-asetuksen suljettua tehdas alue määritelmää. Artikla 6
6 artiklan 5 kohta

~~Ajoneuvon kuljettaminen suljetulla tehdasalueella, ja kaikki muu
kuljetusalalla tai sen ulkopuolella työ- tai virkasuhteessa tehty työ on merkittävä
ajopiirturiin joko "muuksi työksi" tai käytettävä digitaalisessa ajopiirturissa "out of
order" -toimintoa.~~ Pystyykö kuljettaja ajamaan ajoneuvoa terminaali alueella, joka on aidattu mutta portti on auki ja henkilöliikenne on kielletty pl. liikenne asiakasnoutopisteelle käyttäen out-toimintoa terminaali alueella ajoneuvon siirtämiseen lastaus/purku alueelle? Toisin kysyen, mikä on suljetun tehdas alueen määritelmä?

1 vastaus


756 vastausta

Hei!

Laissa ja asetuksissa käytettävien termien katsotaan yleensä oikeuskäytännössä merkitsevän sitä kuin mitä ne yleiskielessä tarkoittavat. Jos jollekin termille halutaan laissa tai asetuksessa antaa erityinen merkitys, määritellään se yleensä samassa säädöksessä. Joskus merkityksen sisältö voi avautua lain esitöiden kautta. Jos laki koskee jotain rajattu ryhmää, kuten vaikkapa tietyn alan elinkeinonharjoittajia voidaan laissa joskus käyttää termiä merkityksessä jonka lain kohteena olevat tahot ovat sille jo antaneet.

Lähtökohtaisesti voisi veikata että suljetulla tehdasalueella on ajo- ja lepoaika-asetuksessa tarkoitettu yleiskielen mukaan tehdasaluetta jonne pääsy on ulkopuolisilta suljettu.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]