Hei sellaista kyselisin että tyttäreni erotettiin koulusta 8lk loppupäiväksi epäasiallisen kielenkäytön vuoksi lapsi oltiin pistetty ulos 10asteen pakkaseen odottamaan yksin meitä vanhempia kotoa koululle ajaa 30min ja autoa pitää lämmittää minimissään 30 min lapsella oli kädet jäätynyt tunnottomiksi tunnin odottelun aikana lapsi ei saanut odottaa koulun sisätiloissa eli onko koulu toiminut laillisesti tai oikein? Oliko lapsi koulun vastuulla yhä?

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Kiitos yhteydenotostasi.

Pääsääntöisesti oppilas on koko koulupäivän ajan koulun vastuulla.

Perusopetuslaissa määrätään oppilashuollosta kurinpidon ja ojentamisen yhteydessä. Poistettua perusopetuksen oppilasta ei saa jättää valvomatta. Perusopetuslain 36 h§:n mukaan opetuksen järjestäjän on huolehdittava siitä, että oppilaalle, jolle on määrätty 36 §:n 1 momentissa tarkoitettu kurinpitorangaistus tai jolta opetus on evätty jäljellä olevan työpäivän ajaksi 36 §:n 2 tai 3 momentin nojalla, järjestetään tarvittava oppilashuolto. Oppilasta ei saa jättää ilman valvontaa 36 §:n 2 ja 3 momentissa tarkoitettujen toimenpiteiden jälkeen.

Opettajaa tai muuta virkavelvollisuuden rikkonutta vastaan voi nostaa syytteen virkavelvollisuuden rikkomisesta. Jotta vahingonkorvauksille on aihetta, tulee näyttää että vastuuta on laiminlyöty. Näytön arviointi on aina tilannekohtaista, mikäli lisäkysymyksiä herääkin, olethan yhteydessä lakimiehiimme.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]