Parkkipaikalle pysäköity kolaroituauto syttyi itsekseen palamaan yönaikana sillä seurauksella että vieressä seisonut autoni paloi myös korjauskelvottomaksi. Minulla ei ollut muuta kuin pakollinen liikennevakuutus ko. autossa, palon aiheuttaneen auton vakuutusyhtiöstä ilmoitettiin minulle etteivät korvaa minun autoni vahinkoa. Onko asia näin?

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei, kiitos viestistäsi!

Ajoneuvon haltija ja omistaja ovat velvollisia ajoneuvon vakuuttamiseen sen omistus- tai hallintaoikeuden siirtymispäivästä alkaen. Liikennevakuutus on siis tosiaan ajoneuvolle otettava pakollinen vakuutus. Liikennevahingolla tarkoitetaan sellaista henkilö- tai esinevahinkoa, joka aiheutuu ajoneuvon liikenteeseen käyttämisestä. Liikennevakuutuslaissa säännellään liikennevahingon korvaamista tarkemmin. Ajoneuvon vakuutuksesta korvattaviksi eivät lain mukaan tule sellaiset esinevahingot, jotka aiheutuvat omalle ajoneuvolle, siihen kiinteästi kytketylle toiselle ajoneuvolle tai niissä olleelle omaisuudelle. Toiselle henkilölle aiheutuneet esinevahingot korvataan pääsääntöisesti liikennevakuutuksesta, jolloin tuhoutuneen ajoneuvon osalta korvataan ajoneuvon käypä arvo ennen vahingon tapahtumista.

Jos ajoneuvon aiheuttama vahinko kohdistuu toiseen ajoneuvoon, korvataan vahinko ensiksi mainitun vakuutuksesta vain, jos vahinko on aiheutunut omistajan, haltijan, kuljettajan tai matkustajan tuottamuksesta, liikennesääntöjen vastaisesta kulusta, sijainnista, puutteellisesta kunnosta tai virheellisestä kuormauksesta. Esittelemäsi vakuutusyhtiöltä saatu ilmoitus on saattanut olla kielteinen juuri sen takia, ettei tapahtumista ole ollut mahdollista erottaa mitään edellä mainituista seikoista, eikä syyllistä palon aiheutumiselle ole ollut mahdollista selvittää. Periaatteessa voitaisiin arvioida myös sitä, onko kolaroidun ajoneuvon voitu katsoa olleen myöskään liikenteessä palon syttymisajankohtana. Esimerkiksi vapaaehtoinen kaskovakuutus voisi suojata omaa ajoneuvoa palon tapauksessa myös epäselvemmissä tapauksissa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]