Isäni pakottaa maksamaan lääkkeet kun käytiin lääkärissä ja saatiin sieltä lääkkeet! Ollaan nyt Indonesiassa! Mutta kysymys kuuluu kuuluisiko se maksu minun isälleni vai minulle? Olen siis 14 vuotias juuri nyt.

1 vastaus


756 vastausta

Hei!

Lapsella on oikeus riittävään elatukseen. Se käsittää lapsen kehitystason mukaisten aineellisten ja henkisten tarpeiden tyydyttämisen, lapsen tarvitseman hoidon ja koulutuksen sekä tästä aiheutuvat kustannukset.

Vanhemmat vastaavat lapsen elatuksesta kykynsä mukaan. Vanhempien elatuskykyä arvioitaessa otetaan huomioon heidän ikänsä, työkykynsä ja mahdollisuutensa osallistua ansiotyöhön, käytettävissä olevien varojen määrä sekä heidän lakiin perustuva muu elatusvastuunsa.

Vanhempien elatusvastuun laajuutta arvioitaessa otetaan huomioon myös lapsen kyky ja mahdollisuudet itse vastata elatuksestaan sekä seikat, joiden johdosta vanhemmille ei aiheudu lapsen elatuksesta kustannuksia tai ne ovat vähäiset. Lapsen oikeus saada elatusta vanhemmiltaan päättyy, kun hän täyttää kahdeksantoista vuotta.

Näin ollen isäsi tulisi lähtökohtaisesti maksaa lääkkeesi. 14-vuotias on vielä todella nuori ja 14-vuotiaalla harvoin on työpaikkaa, joten lapsella ei ole tällöin kykyä ja mahdollisuutta itse vastata elatuksestaan.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]