Hei,
kysymykseni koskeen virtuaalivaluuttoja ja niiden luomista.
Haluaisin luoda virtuaalivaluutan ja listata sen muiden ihmisten vaihdettavaksi.

Voinko siis yksityishenkilönä luoda virtuaalivaluutan ja jakaa sen muiden vaihdettavaksi? Vaihdantapaikoissa (virtuaalivaluuttojen pörsseissä) muut voivat hankkia virtuaalivaluuttaani omaan käyttöönsä ja myöhemmin vaihtaa sitä taas muiden kanssa muihin virtuaalivaluuttoihin.

Miten käytännöt eroavat jos yritys haluaa jakaa omaa virtuaalivaluuttaansa jakoon? Kuvitellaan, että perustan yrityksen, joka jakaa ilmaiseksi virtuaalivaluuttoja satunnaisille henkilöille. Tämän jälkeen virtuaalivaluutta listataan vaihdantaan, josta on mahdollista pitkällä aikavälillä kerryttää voittoja muiden virtuaalivaluuttojen muodossa.

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei, kiitos viestistäsi!

Virtuaalivaluutan luomisen suhteen ei ole olemassa mitään sääntelyä, eli periaatteessa kuka tahansa voi luoda oman virtuaalivaluuttansa. Virtuaalivaluutan liikkeellelaskentaa varten ei myöskään ole suoraan säädettyä lakia, mutta se voi kuulua esimerkiksi arvopaperimarkkinalain piiriin. Eri virtuaalivaluuttapörsseillä voi myös olla vaihtelevat käytännöt sen suhteen, ottavatko ne uutta yksityishenkilön luomaa virtuaalivaluuttaa vaihdettavaksi.

Suomen alueella ICOt eli kolikkoannit eivät ole myöskään suoraan säänneltyjä, eikä esimerkiksi Finanssivalvonta ole julkaissut täsmällisiä toiminta- tai tulkintaohjeita niiden suhteen. Fivan ohjeistuksen mukaan soveltuvan sääntelyn arvioinnissa on tarkasteltava aina sitä, mitä sijoittaja saa annista vastineeksi. Kolikkoanti voidaan tulkita sen toteutustavasta riippuen esim. joukko- tai vaihtoehtorahoitukseksi taikka arvopaperimarkkinatoiminnaksi. Joissakin tilanteissa kolikkoannin erityispiirteet voivat johtaa siihen, että mikään finanssialan sääntely ei välttämättä sovellu siihen ollenkaan. Suomessa ICOa suunnittelevan kannattaakin olla alkuvaiheessa yhteydessä esim. Finanssivalvonnan neuvontaan mahdollisten lainsäädännöllisten velvoitteiden selvittämiseksi.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]