Saako kitaraa soittaa julkisella paikalla, siten, että ei kerää rahaa? Tässä kyselen koska ajattelin soittaa Animeconissa kesällä.

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Tekijänoikeuslain 2 §:n 3 momentin 2 kohdan mukaan tekijän yksinoikeuksiin kuuluu teoksen esittäminen julkisesti esitystapahtumassa läsnä olevalle yleisölle. Tämän lisäksi tekijänoikeuslain mukaan julkisena esittämisenä ja yleisölle välittämisenä pidetään myös esittämistä ja välittämistä ansiotoiminnassa suurehkolle suljetulle piirille. Esimerkiksi sävellysteosten esittäminen konsertissa sekä tallenteelta toistettavan musiikin soittaminen ravintolassa läsnä olevalle yleisölle on teoksen julkista esittämistä. Kuitenkin tekijänoikeuslain 21 §:n 2 momentin mukaan julkaistun teoksen saa myös esittää julkisesti tilaisuudessa, jossa teosten esittäminen ei ole pääasia ja johon pääsy on maksuton sekä jota muutoinkaan ei järjestetä ansiotarkoituksessa.

Tämän mukaisesti voisitte mahdollisesti esittää jo julkistettua musiikkia esimerkiksi puistossa ilman, että esiintyminen tapahtuu esitystapahtumassa tai ansiotarkoituksessa. Jos musiikin esittäminen tapahtuu esiintymistapahtumassa, kuuluu tällainen esittämistapa tekijänoikeuksien haltijan yksinoikeuksiin ja esittämiseen tarvitaan lupa tai lisenssi. Teidän tapauksessanne Animecon-tapahtumassa sisällä esiintyminen voidaan mahdollisesti laskea kuuluvaksi musiikin tekijän yksinoikeuksiin, koska kyseessä on julkinen tapahtuma, joka on maksullinen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]