Järjestän yksityistilaisuuden, johon myydään etukäteen juomalippuja. Tilaisuuden aikana on myös mahdollista ostaa käteisellä juomia. Onko lain vastaista, jos juomalipun hinta eroaa tilaisuuden aikana käteisellä ostetun juoman hinnasta? Näin ollen juomalipun hankkimiseen kannustettaisiin ja anniskelutilanteesta tulisi sujuvampi. Myyntiluvat ovat kunnossa.

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Alkoholilaissa ei lähtökohtaisesti ole määritelty alkoholin hinnoittelulle ala- eikä ylärajaa. Siinä mielessä alkoholia saa hinnoitella esimerkiksi yksityistilaisuudessasi vapaasti.

Koska kyseessä on niin sanottu tarjoushinta on silloin tärkeää erottaa onko kyseessä vähittäismyyntipaikka vai anniskelupaikka. Vähittäismyyntipaikoilla on nimittäin tiukemmat määräykset koskien lyhyitä alle kaksi kuukautta kestävien tarjousten markkinointia. Anniskelupaikoilla taasen näiden tarjousten markkinointi on hivenen vapaampaa. Tapauksessasi juomalipulla saadusta tarjouksesta on tärkeä ilmoittaa, jotta sen hankkimiseen tulee kannustusta.

Mitä tulee hintaeroon on Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto eli tuttavallisemmin Valvira linjannut, että vaikka alkoholin ostosta ei saa syntyä hyvitystä ei tämä hyvityskielto estä tarjoamasta esimerkiksi kanta-asiakasetuna jotain alkoholijuomaa edullisemmin. Tässä tapauksessa voisi olla kyse juuri nimenomaisesta ”kanta-asiakkuudesta” juomalipun haltijoiden kohdalla.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]