Avoerohan astuu voimaan kun toinen muuttaa pois toiseen osoitteeseen - vai kuinka?
Olemme asuneet yhdessä lähes 14 -vuotta ja toinen on lähtenyt pois!
Asuu aikuisen poikassa luona nyt jo neljättä viikkoa, voidaanko tässä tilanteessa todeta, että
avoero on astunut voimaan? Kuinka kauan hän voi siellä asua ilmoittamatta viranomaisille, että asuu poikansa luona? Olisin todella kiitollinen, jos kerkiätte minulle tähän kysymykseeni vastauksen antaa - KIITOS teille jo etukäteen.

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Jos tarkoitat kysymyksessäsi avoliittoa, ei erityistä eroa tarvitse mitenkään vahvistaa, sillä avoliitto ei ole alun perinkään vahvistettu avioliitonomainen suhde. Avoliitolla vain tarkoitetaan juridisesti vahvistamatonta kahden ihmisen avioliitonomaista yhteiselämää.

Jos kuitenkin tarkoitat avioeroa, on puolisoilla oikeus saada avioero harkinta-ajan jälkeen. Harkinta-aika on kuusi kuukautta. Avio-eroa täytyy erikseen hakea ja sitä voi hakea kumpi tahansa osapuoli tai kumpikin yhdessä. Toisen puolison muuttaessa pois yhteisestä asunnosta ei harkinta-aikaa vaadita jos erillään asuminen on kestänyt keskeytyksettä vähintään kaksi vuotta.

Tilanteessasi siis avioliiton ollessa kyseessä ei toisen puolison pois muuttamisella ole vielä merkitystä koska erillään asumista ei ole kestänyt kahta vuotta. Jos haluatte avioeron, täytyy sitä hakea erikseen käräjäoikeudesta. Hakeminen aloittaa kuuden kuukauden harkinta-ajan kulumisen, jonka jälkeen avioeroa täytyy vielä kerran hakea ja se astuu voimaan.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]