Olen ollut pakko hoidossa vuosina 2017&2021,vaikka en ole ollut vaaraksi itselleni Tai muille. Olen tälläkin hetkellä tahdonvastaisessa lääkityksellä,josta on ollut jo suuria sivuvaikutuksia. Voinkohan hakea korvauksia jostain ?

1 vastaus


Minilex

122 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Mielenterveyslaki säätää tahdosta riippumattomasta hoidosta. Tahdosta riippumaton hoito voidaan määrätä myös muilla perusteilla kuin, että olisi vaaraksi itselleen tai muille. Mielenterveyslain mukaan henkilö voidaan määrätä tahdosta riippumattomaan hoitoon, jos henkilö todetaan olevan mielisairas, henkilön hoitoon toimittamatta jättämisensä pahentaisi hänen mielisairauttaan, vaarantaisi hänen terveyttään tai turvallisuuttaan, vakavasti vaarantaisi muiden henkilöiden terveyttä tai turvallisuutta tai mitkään muut käytettävissä olevat mielenterveyspalveluiden vaihtoehdot eivät sovellu käytettäviksi tai ovat hoidollisesti riittämättömiä.

Henkilö voi nostaa kanteen, jos on sitä mieltä, että mielenterveyslakia ei ole noudatettu pakkohoidon osalta. Tahdon vastaisen lääkityksen osalta taas ei ole mahdollista saada tuomioistuimen päätöstä, koska Suomen lain mukaan tuomioistuimen ei ole mahdollista antaa päätöstä pakkolääkinnän lainmukaisuudesta tai oikeasuhtaisuudesta tai määräystä pakkolääkinnän lopettamisesta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]