Miten menee isyysasia, jos nainen väittää olevansa raskaana miehelle, joka ei ole varma isyydestä? Mies ei muista, onko mennyt petipuuhissa niin pitkälle, että voisi olla isä. Mitään kunnon todisteita raskaudesta ei ole, mutta jos raskaus on totta, voiko tuleva äiti pakottaa miehen tunnustamaan isyyden?

1 vastaus


Minilex

63 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Kun lapsi syntyy avioliiton ulkopuolella, isyys vahvistetaan Digi- ja väestötietoviraston tai tuomioistuimen päätöksellä. Mies voi tunnustaa isyytensä ennen lapsen syntymää ilmoittamalla olevansa syntyvän lapsen isä. Tunnustaminen on mahdollista myös lapsen syntymän jälkeen.

Jos isyyttä ei ole tunnustettu raskausaikana, lastenvalvoja aloittaa isyyden selvittämisen. Lastenvalvoja voi aloittaa isyyden selvittämisen omasta aloitteestaan saatuaan väestörekisteristä tiedon avioliiton ulkopuolella syntyneestä lapsesta taikka saatuaan siitä tiedon lapsen äidiltä tai mieheltä, joka haluaa tunnustaa isyyden. Lastenvalvoja voi nostaa tuomioistuimessa kanteen isyyden vahvistamiseksi, jos miestä on isyystutkimuksen perusteella pidettävä todistettavasti lapsen isänä. Tuomioistuimen päätöksellä mies voidaan velvoittaa isyystestiin.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »