Olemme lähdössä lomamatkalle, jonne ammattikoulu ei myöntänyt vapaata (eikä edes perustellut tätä päätöstä). Tämän aikana suoritettava työharjoittelu tulee korvata opiskelijan loma-aikana. Koulu ei kuitenkaan suostu tältä ajalta maksamaan ruokakorvausta eikä koulun vakuutus ole voimassa. Nämähän kuuluvat mikäli harjoittelu suoritettaisiin koulun määräämänä aikana. Voiko tämä olla laillista toimintaa koululta?

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Päätoimisissa opinnoissa opiskelijalla on oikeus maksuttomaan ateriaan niinä päivinä, joina opetussuunnitelma edellyttää opiskelijan läsnäoloa koulutuksen järjestäjän osoittamassa koulutuspaikassa. Opiskelija on koulun kautta vakuutettu koulumatkoilla ja kouluajalla.
Ymmärsin kysymyksestäsi, että olet lukuvuoden aikana lähdössä lomamatkalle, jolla ei ole tekemistä koulutuksen kanssa. Vapaata koulun ei tarvitse myöntää tällaiseen matkaan, mikäli se saattaa estää opiskelijan valmistumisen opetussuunnitelman mukaisesti.
Koulu ei ole velvollinen maksamaan ateriakorvausta opiskelijan omalle ajalle. Koska lomamatkalla ei ole tekemistä koulutuksen kanssa, ei koulun vakuutus ole voimassa tällaisella matkalla.

Mitä tulee sitten kesällä suoritettavaan työharjoitteluun;
Päätoimisessa perustutkintokoulutuksessa opiskelijalla on oikeus maksuttomaan ruokailuun koulutuksen järjestäjän osoittamassa paikassa, kun opiskelijaa velvoitetaan olemaan läsnä. Työpaikalla järjestettävän koulutuksen aikana on työnantaja vastuussa työntekijästä (opiskelijasta) työajalla. Mikäli koulu siis osoittaa työharjoittelupaikan, olisit oikeutettu maksuttomaan ruokailuun, mikäli sellainen voidaan järjestää. Muussa tapauksessa voit jälkikäteen hakea työpaikkavalvojasi allekirjoituksella koululta ateriatukea koulun antamien ohjeiden mukaisesti.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]