Olemme olleet avoliitossa elokuu 2015 asti. Asumme minun omistamassa kiinteistössä ja avomieheni osallistuu kiinteisiin kuluihin (vesi,sähkö, jäte ym. kiinteistön kulut sekä osaltaan ruokakustannuksiin). Olemme nyt hankkimassa yhteistä asuntovaunua, jossa välirahana menee vaunun hankintahinnasta avomieheni omistama asuntovaunu. Loput puolet hankintahinnasta maksamme osamaksulla, joka tulee molempien nimiin. Uusi vaunu tulee myös molempien nimiin. Käytännössä minä tulen maksamaan tuon toisen puolen kuitenkin. Jos meille tulee avoero, miten omaisuus jaetaan? Joudunko maksamaan avomiehelleni sen saman summan mikä vaunua ostaessa hyvitettiin käsirahana? Vaunun hinta 23900 €, käsiraha 12000 € ja loput osamaksulla 11900 €.

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Avoliiton päättyessä kumpikin osapuoli säilyttää oman omaisuutensa. Kun avoliitto päättyy, omaisuus jaetaan yleensä sen mukaan, mitä kumpikin omistaa. Jos avopuolisot ovat hankkineet omaisuutta yhdessä, molemmat osapuolet tulee merkitä ostajiksi ja säilyttää kaikki asiaan liittyvät kuitit. Avoliiton päättyessä yhdessä ostettu omaisuus jaetaan puoliksi. Jos vain toinen puolisoista on merkitty ostajaksi, omaisuus kuuluu hänelle avoliiton päättyessä.

Mikäli teidät molemmat siis merkitään asuntovaunun omistajiksi, jaetaan asuntovaunun arvo puoliksi teidän molempien kesken avoliiton päättyessä, riippumatta siitä, kumpi on vaunusta on maksanut tosiasiallisesti enemmän.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]