Meillä on velkaa yhteisestä asunnosta ja molemmilla on omat tilit. Jos asunto myydään ja myynnin jälkeen jäisimme 30 000 plussalle ja sanotaan, jos olisin saanut naisena säästettyä itselleni tuhansia euroja omalle tilille (miehen säästöistä en tiedä). Miten omaisuus jaetaan? Meneekö myös omat säästöt jakoon? Naisena minulla on huomattavasti pienempi palkka kuin miehelläni.

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Avioliiton päättyessä avioeroon suoritetaan ositus. Osituksessa pyritään siihen, että kummankin puolison omaisuudet ovat yhtä suuret osituksen jäljeen. Ensiksi selvitetään kummankin puolison netto-omaisuus(varat - velat). Nämä kummankin puolison omaisuudet lasketaan yhteen, ja jaetaan kahdella. Tämä on se määrä, mikä kummallakin puolisolla tulisi olla osituksen jälkeen. Enemmän omistava on siis velvollinen suorittamaan tasinkoa vähemmän omistavalle puolisolle siten, että osituksen jälkeen kummallakin on arvomääräisesti yhtä paljon omaisuutta.

Tilanteessasi siis selvitetään teidän kummankin omissa nimissä oleva omaisuus ja enemmän omistava maksaa toiselle tasinkoa. Jos omistat vähemmän, kuuluu miehesi maksaa sinulle tasinkoa. On huomattava, että osa omaisuudesta voi tietyillä perusteilla olla avio-oikeudesta vapaata, jolloin sitä ei huomioida puolison omaisuutena osituksessa. Osituksesta voitte tehdä myös erillisen sopimuksen, eli päättää itse miten omaisuus jaetaan.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]