Kuka on korvausvelvollinen siinä kohtaa jos kortillinen lainaa jonkun muun autoa ja luovuttaa tämän kyseisen auton kortittomalle ja kortiton ajaa kolarin?

1 vastaus


Minilex

3 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei, ja kiitos yhteydenotostasi!

Ajoneuvoa ei koskaan tulisi luovuttaa henkilölle, jonka ajo-oikeudesta ei ole varmuutta. Jos näin on kuitenkin päässyt tapahtumaan, tulevat kyseeseen rikosoikeudelliset seuraamukset sekä ajonauvon luovuttaneelle, että kortitta ajaneelle.

Jos kortittomana ajanut henkilö aiheuttaa kolarin, on hän vahingonkorvausvelvollinen. Täytyy myös muistaa, että myös se, joka kuljettaa ajoneuvoa ilman asianmukaista ajolupaa, syyllistyy rikokseen, ja voidaan tuomita tästä sakkorangaistukseen.

Ajoneuvon luovuttanut ei siis lähtökohtaisesti ole korvausvelvollinen kortitta ajaneen toimista. Tämä ei kuitenkaan sulje pois sitä, että ajoneuvon luovuttanut henkilö syyllistyy rikokseen. Siispä ajoneuvon luovuttanut henkilö voidaankin tuomita sakkorangaistukseen ajoneuvon luovuttamisesta ajo-oikeudettomalle.

Muistathan, että vastauksen kirjoittamisen jälkeen oikeustila on saattanut muuttua. Olethan epäselvissä kysymyksissä yhteydessä suoraan lakimiehiimme!

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]