Nykytilanne; lapset 9, 7 ja 5 v. Isä lähihuoltaja . Vuoden loppuun oli tehty 0 sopimus minun pienten tulojen vuoksi- isä haastoi käräjäoikeuteen sopimuksen vielä ollessa voimassa. Minulla työ Englannissa 2.1.16 alkaen- käräjäoikeuden päätös ilman mitään minun tulotietojani: 1.2.16 alkaen 170/lapsi/kk siihen asti kun lapset 18 ja 1750 e oikeudenkäyntikulut minun maksettava. Kuulostaako oikealta?

1 vastaus


Minilex

90 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

sovittua elatusapua voidaan myöhemmin muuttaa esimerkiksi tuomiolla. Tämä edellyttää, että olosuhteissa on tapahtunut olennaisia muutoksia. Jos tulonne ovat olleet pienet, mutta kasvavat olennaisesti uuden työn vuoksi, elatusvastuutanne voidaan kasvattaa.

Tällainen elatusavun muutos on siis sinänsä mahdollinen. Kun en tarkemmin tiedä tulojanne (uudesta työstä) tai lähihuoltajan tuloja, en osaa sanoa, onko elatusavun määrä 170/lapsi oikea. Jos käräjäoikeus todella on tehnyt päätöksen ilman tietoja tuloistanne, päätöksen perustelut ovat puutteelliset. On kuitenkin vaikea sanoa, kannattaako päätöksestä valittaa: Lopputuloshan saattaa olla oikea.

Elatusvelvollisen tulee korvata vastapuolen oikeudenkäyntikulut, jos hän ”häviää” riidan käräjäoikeudessa. Korvattavien kulujen tulee toki olla kohtuulliset ja tarpeelliset. Kun en tunne asian yksityiskohtia, kohtuullisuuteen on vaikea ottaa kantaa. Summa ei kuitenkaan vaikuta ylettömältä.

Tietojenne perusteella asia on ratkaistu laillisesti, paitsi että käräjäoikeus ei huomioinut tulotietojanne. Jos haluatte tietää tarkemmin, kannattaako teidän hakea muutosta, voitte soittaa lakipuhelimeen. Sitä kautta voitte kertoa yksityiskohtaisempia tietoja mm. tuloistanne.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]