Hei, minulla oli autoni tuulilasissa muutama päivä sitten psrkkipsrtion yksityisoikeudellinen valvontamaksu, kysyisin, että eikö tämäole yksityinen parkkisakko, ja täytyykö tämä maksaa, minulla oli autonkello väärässä, ja puhelimessa ei ollut akkua, joten luulin että kello oli senmitä auton kello näytti, ja laitoin kiekon tietenkin sen mukaan :s

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Olet oikeassa, että kyseessä on ns. yksityinen parkkisakko. Se eroaa laissa mainitusta parkkisakosta siinä, että sen antaminen perustuu sopimusrikkomukseen. Kun parkkeeraat alueelle, jossa yksityinen valvontafirma hoitaa sakottamisen, hyväksyt heidän ”sopimuksen” ehdot. Teet siis heidän kanssaan ikään kuin parkkeeraussopimuksen autosi parkkeerauksesta ja sitoudut noudattamaan tässä heidän sääntöjään. Yleensä nämä ehdot ilmaistaan esimerkiksi kyltissä, jossa lukee parkkeerauksen ehdot kuten parkkikiekon käyttö ja parkkeerausaika. Näin ollen mikäli et laita parkkikiekkoa tai parkkeeraat yli kyltissä olevan ajan, syyllistyt sopimusrikkomukseen, mistä he antavat sinulla parkkisakon.

Tapauksessa olet vahingossa laittanut väärän ajan parkkikiekkoon. Parkkikiekkoon täytyy kuitenkin laittaa oikea aika ja tässä tapauksessa sinun olisi pitänyt tietää, paljonko kello oikeasti on. Laittamalla väärän ajan kiekkoon, syyllistyt siis sopimusrikkomukseen. Sinun täytyy siis maksaa yksityinen parkkisakko, vaikka oletkin laittanut vahingossa väärän ajan. Muuten firma voi jatkaa parkkisakon perimistä muilla keinoin, jos jätät sen maksamatta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]