Olen ostanut autoliikkeessä. juuri katsastettu ja ajoin noin 700km ja nyt se on rikki. onko minulle palaute oikeus? Auto on 1990 v. mallisto. kaikki tapahtui noin 4 päivään sisällä.

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!
Tavarassa on virhe, jos sen laji, määrä, ominaisuudet tai pakkaus ei vastaa sovittua. Käytetyissä autoissa on pääsääntöisesti myyjän vastuulle kuuluva virhe, jos:
- auto ei vastaa myyjän antamia tietoja. Myyjä vastaa myös sellaisista virheeksi katsottavista seikoista, joista se ei ole tiennyt.
- myyjä ei ole kertonut tiedossaan olleista auton ominaisuuksia tai käyttöä koskevista olennaisista seikoista,
- auto on huonommassa kunnossa kuin kuluttajalla on auton ikä, ajetut kilometrit, kauppahinta sekä myyjän autosta antamat tiedot huomioon ottaen yleensä aihetta olettaa.

Kun käytetty auto on ostettu autoliikkeestä tai muulta yritykseltä, ostajalla on kuluttajansuojalain mukainen suoja. Ostajan tulee aina ensin tehdä virheestä valitus myyjälle, mutta kiistatilanteissa ostaja voi turvautua kuluttajaneuvonnan apuun.

Mikäli autossa on voimassa takuu, myyjä vastaa antamastaan takuusta takuuehtojen mukaisesti. Myyjä on vastuussa myös valmistajan tai maahantuojan antamasta takuusta, jos se ei ole ennen kaupantekoa nimenomaisesti irtisanoutunut siitä. Mikäli takuu on kulunut umpeen, on myyjällä tällöinkin vastuu virheestä. Takuun päätyttyä kuitenkin ostajan tulee osoittaa, että autossa on virhe.

Ensisijaisina keinoina tavaran virhetapauksessa on hinnanalennus tai virheen korjaus. Kaupan purku on pääsääntöisesti viimeinen keino ja se on mahdollista vain silloin, jos sopimusrikkomuksella on ostajalle olennainen merkitys ja myyjä käsitti tämän tai hänen olisi pitänyt se käsittää. Ostaja ei voi purkaa kauppaa, mikäli hän ei ilmoita purkamisesta myyjälle kohtuullisessa ajassa siitä, kun hän on havainnut virheen tai hänen olisi pitänyt se havaita.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]