Neliraajahalvaantuneelle asiakkaalle 49v on myönnetty kuljetuspalvelu, hän asuu 75 v äitinsä kanssa joka ei aja enää autoa kortista huolimatta. Hän käy 2xvko allasterapiassa naapurikunnassa (15km) ja samalla he ovat käyneet tullessaan 15min kauppareissun. Nyt taksiyrittäjä perii heiltä uintireissun lisäksi erikseen maksua kaupassakäynnin ajasta vaikka tämä tapahtuu samalla reissulla. Julkisia kulkuyhteyksiä heiltä ei ole kauppaan eikä neliraajahalvaantunut sinne pääsisikään. Eikä vammaispalvelulain perusteella myös asiointikäynnit kuulu kuljetuspalveluun joka hoituu tässä tapauksessa samalla allasterapiakäynnin yhteydessä. Taksiyrittäjä on vaan sanonut, että jostakin on hänenkin rahansa saatava.

1 vastaus


Minilex

31 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei! Kiitos yhteydenotostasi!

Vammaispalvelulain mukaan kunnan on järjestettävä vaikeavammaiselle henkilölle kohtuulliset kuljetuspalvelut niihin liittyvine saattajapalveluineen, jos henkilö vammansa tai sairautensa johdosta välttämättä tarvitsee palvelua suoriutuakseen tavanomaisista elämän toiminnoista. Vammaispalvelulain mukaisilla kuljetuspalveluilla turvataan vaikeimmin vammaisille henkilöille kohtuulliset liikkumismahdollisuudet samoin kustannuksin kuin muille kansalaisille. Äidillesi on vaikeavammaisena myönnetty oikeus kuljetuspalveluun.

Vammaispalveluasetuksen mukaan kuljetuspalveluihin ja niihin liittyvine saattajapalveluihin kuuluvat vaikeavammaisen henkilön tarpeelliset, jokapäiväiseen elämään kuuluvat kuljetukset. Tällaisia kuljetuksia voivat olla esimerkiksi asioimiseen liittyvät kustannukset. Kaupassakäynti kuuluu tähän kuljetuspalveluun sisältyvään asiointiin. Kuljetuspalveluja on järjestettävä vaikeavammaiselle henkilölle siten, että hänellä on mahdollisuus suorittaa välttämättömien työhön ja opiskeluun liittyvien matkojen lisäksi vähintään 18 yhdensuuntaista jokapäiväiseen elämään kuuluvaa asiointi- ja vapaa-ajan matkaa kuukaudessa. 

Taksinkuljettajalla on oikeus laskuttaa kaupassakäyntiin kuluvasta ajasta, koska kysymys on hänen työajastaan.

Jos tarvitset lisää apua asiassasi, tavoitat lakimiehemme numerosta 0600 12 450.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]