Haluan tiedustella jos minulla on mahdollisuus valittaa Valviran menettelyä. Olen hakenut Valviralta suojatun ammattinimikkeen lokakuussa 2015. Kolmen kuukauden päästä, siis tammikuussa 2016 ilmoitettiin että Valvira tarvitsee lisätietoja. Toimitin kaikki mitä pyydettiin. Maaliskuussa ilmoitettiin että erityisryhmä käsittelee hakemukseni 25.04. Nyt on kulunut 8 viikkoa erityisryhmän kokouksesta ja pöytäkirja kokouksesta ei ole vielä laadittu. Tämä tarkoittaa että voin varautua siihen että minun hakemukseni käsittely voi vielä kestää kuukausia.
Haluaisin tietää onko valtion virkamiehillä todella oikeus pitkittää pöytäkirjan valmistelua näin pitkään.

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Hyvän hallinnon vaatimuksiin kuuluu mm. se, että viranomainen käsittelee asiat joutuisasti. Riippuu toki asian laadusta ja laajuudesta, mikä on asian tyypillinen käsittelyaika ja onko mahdolliseen viivästykseen olemassa jokin erityinen peruste. Valviran www-sivuilta löytyy tietoa keskimääräisistä käsittelyajoista.

Viranomaisen lainvastaisesta menettelystä voi tehdä kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle tai valtioneuvoston oikeuskanslerille. Nämä tahot valvovat viranomaisten toiminnan laillisuutta, mutta ne eivät ole muutoksenhakuelimiä, joihin voisi valittaa viranomaisen ratkaisusta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]