Olin oikeudessa todistajana ja Palvelualojen ammattiliitto PAM:in piti maksaa minulle todistajan palkkio. Täytin vahingossa lomakkeeseen tilinumeroni väärin ja rahat menivät väärälle henkilölle. Onko minulla laillinen oikeus saada palkkioni tästä huolimatta ja vaatia PAM:ia selvittämään kelle rahat menivät tai maksamaan minulle uudelleen? He ovat nyt todenneet, etteivät maksa koska kirjoitusvirheeni oli useamman numeron mittainen.
Jos taas ”väärä henkilö”, jolle rahat ovat menneet, ei suostu antamaan niitä takaisin, onko hän lain mukaan kuitenkin velvollinen palauttamaan rahat PAM:ille?
Maksusuoritukset on 3kk. Ihmettelin kun rahoja ei kuulunut ja nyt kun kysyin asiasta, selvisi mitä oli tapahtunut.

1 vastaus


756 vastausta

Hei!

Kiitos kysymyksestä.

Perusteeton etu on lähtökohtaisesti palautettava. Perusteettoman edun palautus edellyttää kolmea seikkaa. Näitä ovat henkilön saama etu, saaman edun perusteettomuus ja hyötyminen tämän edun kautta toisen kustannuksella. Esimerkkinä tilanteesta, joka täyttää edellytykset, voidaan mainita vahingossa väärälle tilille tehty tilinsiirto. Perusteettoman edun palautuksessa onkin ennen kaikkea kyse edun palauttamisesta sille, kenelle se kuuluu.

Palautusvaade voidaan lähtökohtaisesti kohdistaa edun saajaan riippumatta siitä, onko hän saanut edun toisen henkilön teon vai oman toimintansa seurauksena. Tappion kärsijä voi vaatia menettämänsä varallisuuden takaisin, vaikka hän olisi menettänyt sen oman huolimattomuutensa vuoksi. Perusteettoman edun saajalta voidaan vaatia korkoa ajalta ennen edun palauttamista.

Näin ollen olet oikeutettu saamaan palkkiosi. Lisäksi henkilö, jolle etu on perusteetta päätynyt, on velvollinen palauttamaan edun taholle, jolta edun sai. Näin ollen PAM:in tulisi selvittää kenelle varat ovat päätyneet ja ilmoittaa tälle perusteettoman edun vastaanottamisesta sekä vaatia edun palauttamista.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]