kyseessä pari, joka on asunut yhdessä 20 vuotta, josta tosin 15 vuotta eri huoneissa ja ilman intiimiä yhteyttä; mies on uudessa suhteessa ja haluaisi naisen muuttavan pois: tämä kieltäytyy; miten toimia? asunto on miehen ja hän ylläpitää sitä , kummallakin on oma ruokatalous

1 vastaus


Minilex

10 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Onko nainen maksanut miehellä vuokraa, tai onko heidän välillään minkäänlaista vuokrasopimusta? Jos näin on, mies voi purkaa tämän sopimuksen ja velvoittaa irtisanomisajan jälkeen naisen poistumaan asunnostaan. Jos tämänkään jälkeen henkilö ei poistu, mies voi hakea häätöä summaarisella haastehakemuksella. Tämän jälkeen annettava yksipuolinen tuomio toimeenpannaan) ulosottoviranomaisten toimesta (henkilö poistetaan asunnosta, tarvittaessa poliisin virka-avun avulla), mikäli toinen osapuoli ei suostu noudattamaan ratkaisua.

Jos mitään sopimusta ei ole olemassa, asiassa on kyse omistajan hallintaoikeuden loukkauksesta. Nopein reitti on yksinkertaisesti tehdä rikosilmoitus hallinnan loukkauksen tai kotirauhan rikkomisen perusteella, jolloin poliisi poistaa toisen henkilön asunnosta. Koska mies on tapauksessa asianomistaja, vain hän voi tehdä rikosilmoituksen.

Jos käytännön epäselvyyksien takia toista osapuolta ei kuitenkaan poisteta huoneistosta, asiassa on mahdollista hakea hallinnan palauttamista käräjäoikeudelta. Tällöin asiaa haetaan myös summaarisella haastehakemuksella käräjäoikeudesta, jolla vaaditaan kiinteistön palauttamista miehen hallintaan. Mikäli toinen osapuoli riitauttaa perustellusti asian, asia etenee täysmittaiseen riita-asian käsittelyyn. Tässä tapauksessa on mahdollista hakea myös väliaikaismääräystä, jolla kiinteistö palautetaan heti miehen hallintaan. Tämän pyynnön väliaikaismääräyksestä voi esittää jo alkuperäisessä haastehakemuksessa.

Mikäli asiassa jäi jotain epäselvää, ota yhteys soittamalla lakipuhelimeen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]