Laki kieltää R-aineen vaalmistamisen => Valitettavasti ruuti on luokiteltu R-aineeksi.

Räjähde asetus
Tämän asetuksen säännökset räjähteiden valmistuksesta eivät koske:

1) räjähteen käsittelyä käyttöpaikalla sen välitöntä käyttöä varten; eikä

2) yksityisen henkilön suorittamaa asianomaisella luvalla hallussa pidettävien ampuma-aseiden patruunoiden lataamista omaa tarvetta varten.

Ampumaselaki
Tämän lain mukaan luvanvaraista ei ole:

5) muiden kuin erityisen vaarallisten patruunoiden valmistaminen yksityistä tarkoitusta varten, jos valmistajalla on kyseisten patruunoiden hallussapitoon oikeuttava lupa;

Mitä yksitynen henkilö voi tehdä patruunoiden valmistamisessa?
Onko ruudin sisältämän kosteuden lisääminen tai vähentäminen sallittua?
Voidaanko ominaisuuksia parantaa lisäaineilla.

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos yhteydenotostasi!

Lainsäädäntö Suomessa rajoittaa selvästi yksityisen henkilön mahdollisuutta valmistaa esimerkiksi patruunoita. Poikkeuksia kuitenkin on. Ampuma-aselain mukaan luvan patruunoiden ja erityisen vaarallisten ammusten hankkimiseen, valmistamiseen ja hallussapitoon (ampumatarvikelupa) antaa ja peruuttaa poliisilaitos. Vuoden 2017 lopulla myös annettiin lakiin muutos, jonka mukaan lupa erityisen vaarallisten patruunoiden ja ammusten hankkimiseen, valmistamiseen ja hallussapitoon voidaan antaa vain erityisestä syystä. Lähtökohtaisesti jos sinulla on siis poliisilaitoksen antama ampumatarvikelupa, voit yksityisenä henkilönä valmistaa patruunoita.

Suomen poliisilla on tarkat säännökset siitä, minkälaista räjähdettä, ruutia tai patruunoita voit valmistaa, jotka pohjautuvat muun muassa ampuma-aselakiin. Hakiessasi lupaa poliisilaitokselta patruunoiden valmistamiseen, on suositeltavaa tarkkaan määritellä minkälaisia toimenpiteitä, sekä minkä tyyppisiä patruunoita sinun on tarkoitus valmistaa. Poliisi päättää hakemuksesi perusteella, voiko tällaisia patruunoita valmistaa, ja voiko ruutia muokata. Ohjeistaisin Sinua olemaan yhteydessä poliisilaitokseen valmistuksen osalta, ja jos tarvitset lisää neuvoa voit soittaa myös Minilexin lakipuhelimeen.

Ota myös huomioon, että jos tarkoituksenasi on valmistaa huomattavia määriä, ja mahdollisesti myydä niitä, tarvitset myös asealan elinkeinoluvan. Itse valmistettavien patruunoiden eteenpäin myyminen ja jakaminen ilman tarvittavaa lupaa on lainvastaista.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]