Yhteishuoltajuudessa olevan lapsen asuessa äidillään avioeron jälkeen. Äiti myöhemmin uudessa avioliitossa, ei lapsen isän kanssa. Jatkuuko lapsen elatusmaksujen maksaminen normaaliin tapaan 18v asti, vaikka lapsella uusi perhe? Tapaamiset yms jatkuvat normaaliin tapaan eli ei vaikutusta isä-lapsi- suhteeseen muilta osin.

1 vastaus


Minilex

39 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

lapsesi isän elatusmaksujen maksuvelvollisuus jatkuu normaaliin tapaan, vaikka olet mennyt uudestaan naimisiin. Uudella puolisollasi ei nimittäin ole lain mukaista velvollisuutta osallistua lapsesi elatukseen, vaan elatusvelvollisuus on lain lapsen elatuksesta mukaisesti lapsen vanhemmilla. Lapsen oikeus saada elatusta loppuu lähtökohtaisesti silloin, kun lapsi täyttää 18 vuotta.

Vahvistettujen elatusmaksujen määrää voidaan muuttaa vain vanhempien välisellä sopimuksella tai tuomioistuimen antamalla tuomiolla silloin, kun elatusavun vahvistamisen jälkeiset olosuhteet ovat muuttuneet niin paljon, että elatusavun muuttamista on pidettävä lapsen sekä elatusapua suorittavan vanhemman olot huomioon ottaen kohtuullisena.
Tällainen tilanne voi olla käsillä esim. silloin, kun toisen vanhemmat elatuskyky nousee ansiotulojen huomattavan nousun myötä.

Mikäli sinulla herää lisäkysymyksiä elatusmaksuihin liittyen, voit kääntyä myös lakimiespuhelimen puoleen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]