Haluaisin saada selville. Jos menen naimisiin pakolaisen kanssa, jolla on työlupa Suomessa. Mikä vastuu päälleni tulee naimisiin mentäessä? Onko minulla pakko elättää häntä materiaalisesti jos minulla on omat säästöt?
Ja jos hänellä on pieni palkka tai hän lopettaa kokonaan työnteon, niin pitääkö minun elättää häntä vai saako hän tukea Kelalta?

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Suomessa avioliitossa olevien puolisoiden kesken vallitsee elatusvelvollisuus. Tämä elatusvelvollisuus tarkoittaa molempien puolisoiden velvollisuutta ottaa osaa perheen yhteiseen talouteen ja toistensa elatukseen, eli tärkeimmin velvollisuutta tyydyttää toisen puolison henkilökohtaiset tarpeet. Näitä ovat esimerkiksi ruoka, hygienia ja asianmukaiset asuinolosuhteet. Avioliiton sisällä puolisoiden välillä on velvollisuus käytännössä huolehtia näiden perustarpeiden täyttämisestä. Jos puoliso ei täytä velvollisuuttaan, voidaan hänet tuomita maksamaan elatusapua toiselle puolisolle.

Muut sosiaalituet, kuten työttömyyskorvaukset, määräytyvät omien edellytystensä mukaan. Toimeentulotukea myönnettäessä huomioidaan myös aviopuolison tulot ja säästöt, mikä voi hankaloittaa toimeentulotuen saamista.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]