Moikka sellaista kyselisin kun meillä on lapsen isän kanssa yhteishuoltajuus ja sovittiin alkuun että lapsen kuvia saa julkaista someen. Mutta nyt eron myötä yhtäkkiä hän sanoikin että en saisi mukamas näin tehdä. Ja minä olen siis lapsen lähivanhempi ja lapsi on alle vuoden ikäinen. Joten mitä tässä asiassa kuuluisi nyt tehdä?

1 vastaus


Minilex

122 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Lapsella on oikeus yksityisyyteen siinä missä aikuisillakin. Jos lapsi on niin pieni, ettei pysty itse muodostamaan tahtoaan ja antaa lupaa kuvien julkaisemiseen, tulisi kuva olla julkaisematta.

Lapsen huoltajilla on oikeus tehdä päätöksiä, jotka vaikuttavat lapsen yksityiselämän suojaan, ratkaisevana kriteerinä pitää olla kuitenkin lapsen etu. Korkein oikeus linjasi, että vaikka huoltajat tekevät päätöksiä liittyen lapsen yksityiselämän suojaan, lähtökohta pitää olla lapsen etu, tällöin, jos toinen vanhempi ei suostu lapsen kuvien julkaisemiseen, tulisi suostuvaisen vanhemman harkita onko kuvien julkaiseminen lapsen edun mukaista, vaikka toinen vanhempi tämän kieltää.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]