Hei,

Minulle tuli tällainen tilanne vastaan eli olin sopinut tori.fi kauppojen yhteydessä tavaran ostosta. Osto kuitenkin venyi kuukauden päähän ja sovimme että maksan osan nyt ja loput sitten myöhemmin. Jouduin kuitenkin perumaan kaupat ja laitoin tilinumeroni maksun palauttamiseksi. Rahat on myyjän mukaan kuitenkin jo käytetty ja kun kysyin milloin voi maksaa, vastasi että ei tiedä. Aikoi selittämään jääkaapin hajoamisesta ja muista ylimääräisistä kustannuksista. Vetosi kuluttajasuoja-asiamieheen että ei ole tietoinen ettei rahoja olisi saanut käyttää. Miten minun pitäisi toimia? Käsittääkseni rahat olisi ollut hyvä säilyttää tilillä kauppojen peruuntumisesta varalta, mutta syyllisti minua kauppojen viivyttelystä, vaikka ilmoitin peruutuksesta heti kun tiesin asiasta.

1 vastaus


756 vastausta

Rahat tulisi palauttaa, sillä rahojen saajalla ei ole ollut perusteltua oikeutta rahoihin. Tämä perustuu siihen, että rajohen saaja ei ole tehnyt vastasuoritusta eli hän ei ole tehnyt mitään ansaitakseen taloudellista etua. Koska kyseessä ei ole kuitenkaan lahjaksi tarkoitettu tilinsiirto, ei kyseeseen tule yksipuoliseen oikeustoimeen vetominenkaan, jolloin rahan palautus ei tulisi kyseeseen.

Kyseisen kaltaisissa asioissa kannattaa kääntyä lakimiehen puoleen. Lakiemiehemme Minilexillä auttavat sinua mielellään lakipuhelimemme kautta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]