Asuin Australissa 20 vuotta vuoteen 1997 ja sen jalkeen olen matkustellut ja tehnyt freelanch work, nyt haluan menna Suomeen olen 68 vuotias ja haluaisin anoa elaketta koska Suomella ja Australialla on sopimus onko se mahdollista ja joutuuko siita veroa maksamaan ( ei minulla ole mitaan omistuksia)
Se olisi vanhuus elake ja paljonko se on normaalisti.
Paljon kiitoksia

1 vastaus


756 vastausta

Hei!

Australian vanhuuseläkettä on mahdollista hakea Suomessa sillä Suomen ja Australian välillä on voimassa oleva sosiaaliturvasopimus. Hakemuslomakkeita ja ohjeitta eläkkeen hakuun voi saada Kelasta, työeläkelaitoksista ja Eläketurvakeskuksesta.

Australiasta saatavan vanhuuseläkkeen suuruuteen vaikuttaa ainakin eläkkeensaajan perhetilanne. Eläkkeensaajan on myös oltava oleskellut Australiassa yhtäjaksoisesti tietyn laissa säädetyn vähimmäisajan saadakseen eläkettä.

Suomen ja Australian välillä on sopimus tuloveroja koskevan kaksinkertaisen verotuksen välttämiseksi ja veronkiertämisen estämiseksi. Kyseisen sopimuksen mukaan sopimusvaltiossa asuvan henkilön eläketuloja verotetaan pääsääntöisesti vai siinä sopimusvaltiossa jossa eläkkeensaaja asuu. Tähän sääntöön on joitain poikkeuksia.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]