miten pitkään rikostaustaotteella näkyy huumausainerikos. jos rikoksesta on tullut sakkorangaistus. jos toimitaan lasten kanssa vapaaehtoistyössä. eli esim.valmentajana ja huumausainerikoksesta on esim. 8 vuotta. näkyykö tuo rikostaustaotteella, jos esim. urheiluseura sellaisen vapaaehtoisen luvalla hakee. ??

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Huumausainerikos rikostaustaotteella

Hei, kiitos viestistäsi!

Rikostaustaotteeseen, eli rikosrekisteriotteeseen, merkitään tiedot päätöksistä, joilla henkilö on tuomittu tietyistä rikoksista. Rikoslain 50 luvussa tarkoitettua huumausainerikosta koskeva päätös, jolla sakkorangaistus on tuomittu, merkitään mainitsemassasi tilanteessa otteelle, vaikka merkintää ei puhtaan sakkorangaistuksen tapauksessa tehtäisikään itse rikosrekisteriin. Rikostaustaotteeseen merkitään sellaiset tiedot, joilla on arvioitu olevan merkitystä alaikäisten lasten kanssa työskentelyn kannalta. Rikostaustaotteeseen on katsottu merkittävän pääsääntöisesti tiedot koskien vain niitä rikoksia, joista on annettu ratkaisut viimeisen kymmenen vuoden aikana, jollei otteen tilaaja nimenomaisesti pyydä myös tätä vanhempia tietoja.

Kuten mainitsit, tilanteessasi vapaaehtoistoiminnan järjestäjä voi tilata rikostaustaotteen Oikeusrekisterikeskukselta, mikäli vapaaehtoinen on antanut tähän ennen tilaamisen suorittamista kirjallisen suostumuksensa. Rikostaustaotteen kannalta on hyvä huomioida, että henkilön tehtävään ottaminen jää vapaaehtoistoiminnan järjestäjän omaan harkintaan. Otteessa oleva merkintä ei siis estä henkilön valitsemista tehtävään. Toiminnan järjestäjä voi käyttää valinnassa tapauskohtaista harkintaa ja huumausainerikosten suhteen tällainen voisi tulla kyseeseen esimerkiksi tilanteessa, jossa henkilö kykenee osoittamaan muuttaneensa elämäntapansa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]