Lähetin hakemuksen maakuntajoukkoihin. Minulle sanottiin, että pelkkä hakemus ei sido mihinkään. Nyt kuitenkin minut on käsketty harjoitukseen, joka on maakuntajoukkolaisille pakollinen. Aluetoimistoni uhkailee minua poliisilla, koska en ole palauttanut b-osaa liittyen harjoitukseen. Miten on mahdollista, että se harjoitus on minullekkin pakollinen? Miksi voivat käskeä pelkän hakemuksen lähettäneitä harjoituksiin?

1 vastaus


Minilex

67 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Lain mukaan Suomen kansalainen voi antaa puolustusvoimille kirjallisen sitoumuksen siitä, että hän osallistuu puolustusvoimien vapaaehtoisiin harjoituksiin ja sen Maanpuolustuskoulutusyhdistykseltä tilaamaan koulutukseen sekä tiettyihin tehtäviin määräajan, vähintään kaksi ja enintään kuusi vuotta kerrallaan. Sitoumus annetaan kirjallisesti täyttämällä Pääesikunnan vahvistama lomake. Lomake voi olla myös sähköisessä muodossa. Puolustusvoimille annettavan sitoumuksen hyväksyy puolustusvoimien aluetoimisto. Hyväksytyn sitoumuksen antanut henkilö on velvollinen noudattamaan sotilasviranomaisen antamaa koulutuskutsua ja vastaavaa muuta määräystä, jollei laillista estettä ole.

Kysymyksesi perusteella on vaikea arvioida, oletko täyttänyt Pääesikunnan vahvistaman lomakkeen. Kuitenkin vaikuttaisi siltä, että hakemuksesi on hyväksytty ja sitoo sinua lain mukaisesti. Olet siis velvollinen noudattamaan sotilasviranomaisen antamaa koulutuskutsua ja vastaavaa muuta määräystä, jollei laillista estettä ole.

Tässä tilanteessa kannattaisi ottaa yhteyttä aluetoimistoon ja varmistaa, oletko sitovasti hyväksytty maakuntajoukkoihin. Jos et ole, niin et ole lain mukaan velvollinen suorittamaan harjoitusta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]