Hei!

Minulla on hevonen joka on minun ja äitini nimissä. Hevosen omistajuus-papereissa minun nimeni on silti pääsääntöisenä ja olen ns. ''pääomistaja''. Muutin noin. kuukausi sitten toiseen kaupunkiin opiskelemaan ja äitini ei sitä hyväksynyt, en saanut mukaan mitään tavaroitani tai vaatteitani. Olen saanut asiat muuten järjestykseen, mutta äitini ei anna minun tuoda hevostani tänne. Äitini ei tiedä hevosista mitään eikä osaa niitä hoitaa. Äitini ehdottaa vain hevosen myymistä tai hevosen antamista kaverilleen, eikä edes harkitse että voisi antaa hevosen minulle tänne. Tyhmäkin tietää että äitini tekee tämän vain kiusallaan.. Mutta miten minun tulisi toimia? Uskoltaisinko vain hakea hevoseni tänne?

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Jos hevosen yhteisomistuksen ehdoista ei ole tehty sopimusta, sovelletaan yhteisomistussuhteeseen lakia eräistä yhteisomistussuhteista (yhteisomistuslaki). Yhteisomistuslain näkökulmasta hevonen on lain 1 §:ssä mainittu irtain esine.

Yhteisomistuslain 4 §:n mukaan esinettä kokonaisuudessaan koskevaan toimenpiteeseen ei tule ryhtyä, elleivät kaikki yhteisomistajat ole antaneet siihen suostumustaan. Yhteisomistajien pitäisi siis pystyä yhteisymmärryksessä päättämään esineeseen – tässä tapauksessa hevoseen – liittyvistä toimista, ja toimille pitäisi saada kaikkien omistajien suostumus. Lähtökohtaisesti yhteisomistajien pitäisi näin ollen pyrkiä ratkomaan erimielisyytensä neuvottelemalla.

Jos yhteisomistajat eivät saa erimielisyyksiään sovittua, mahdollistaa yhteisomistuslain 9 § pääsyn pois pattitilanteesta. Lainkohdan mukaan tuomioistuin voi yhteisomistajan vaatimuksesta määrätä esineen myytäväksi yhteisomistussuhteen purkamista varten.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]