Olin pelamaassa pelikonetta ja myyjä tuli paikalle, ei kysynyt henkilöllisyystodistusta, vaan sulki koneen ilman mitään eikä antanut ottaa voittojani ulos (33euroa). Hän lopuksi vei rahat ilman mitään.
Minulla ei tosin ole ikää pelata, ja minua jäi arveluttamaan toimiko myyjä oikein ja oliko hänellä oikeutta takavarikoida rahojani?

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Arpajaislain mukaan Veikkaus Oy taikka elinkeinonharjoittaja tai yhteisö, joka välittää rahapeleihin liittyviä osallistumisilmoituksia ja -maksuja tai luovuttaa tilan raha-automaattien tai erityisautomaattien käytettävänä pitämiseen, ei saa antaa alle 18-vuotiaan pelata rahapelejä.

Aikaisemmassa hallituksen esityksessä, joka on koskenut arpajaislakia, on mm. mainittu että pelaajan olemuksesta voidaan yleensä kohtuullisen luotettavasti arvioida hänen ikänsä, ja jos on ilmeistä, että pelaaja on alaikäinen tulisi henkilön pelaaminen estää. Olisi tietysti suotavaa, että myyjä olisi kysynyt henkilötodistustasi, vaikka hän saattoi arvioida alaikäisyytesi olevan ilmeistä. Hän toimi kuitenkin oikein estäessään pelaamisesi, sillä toimit laittomasti.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]