Hei!
Meillä on menneet veron palautukset ulosottoon nyt jo kahdeksan vuotta peräkkäin. Onko tähän mahdollista hakea niin sanottua vapautusta yhden kerran ja kuinka paljon ennen verojen palautusten maksupäivää tämä olisi pitänyt tehdä?

1 vastaus


Minilex

50 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Kun ulosmittaukseen pyydetään vapaakuukausia, oletuksena on että ulosmittaus keskeytyy kokonaan täksi ajaksi. Tämä kattaa lähtökohtaisesti myös veronpalautukset.

Vapaakuukausia voi hakea vain tiettyjen edellytysten täyttyessä. Sen jälkeen kun ulosmittaus on jatkunut vuoden ajan, velallisella on oikeus saada vuosittain kaksi vapaakuukautta, mikäli ulosotto on toimitettu tulorajaulosmittauksena (eli kun nettopalkka on enintään kaksi kertaa henkilökohtaisen suojaosuuden määrä). Jos velallisen elinkustannukset ovat kohtuuttoman korkeat ulosoton jälkeen hänelle jäävään määrään nähden tai on jokin muu erityinen peruste, vapaakuukausia voidaan velallisen pyynnöstä myöntää yleensä enintään kolme vuosittain.

Laissa ei ole säädetty erityisiä muotomääräyksiä sille, miten vapaakuukausia tulisi hakea. Voit siis tehdä vapaamuotoisen hakemuksen ulosottovirastolle. Hakemus kannattaa kuitenkin perustella hyvin, ja hakemukseen kannattaa liittää mahdolliset pyyntöä tukevat tositteet ja muut tarpeelliset selvitykset.

Vapaakuukausia kannattaa hakea hyvissä ajoin, koska se kuinka nopeasti ne voidaan myöntää riippuu pitkälti siitä, miten paljon ulosottoviranomaisilla sattuu olemaan asioita käsiteltävänään. Käsittelyajat saattavat olla useiden kuukausien mittaisia.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]