Pyydä tarjous lakipalvelusta
Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Minilex
14 vastausta
Soita lakimiehelle - 0600 12 450
Kiitos kysymyksestänne. Rikoslain mukaan kunnianloukkaukseen syyllistyy se, joka esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa. Kunnianloukkauksesta on kyse myös silloin, kun henkilö myös muilla tavoin halventaa toista.
Kuvailemanne tapahtuma voi hyvinkin täyttää kunnianloukkauksen tunnusmerkistön. Tähän vaikuttaa toki myös mainitsemanne somepäivityksen loukkaavuus, josta ei tässä yhteydessä ole tietoa. Julkisen somepäivityksen tavoittama henkilöpiiri voi olla kuitenkin melko suurikin, jos teidät päivityksestä voidaan yksilöidysti nimen puuttumisesta huolimatta tunnistaa ja päivityksen sävy on ollut teitä halventava. Tämä lisää teon vahingollisuutta ja siten myös vakavuutta. Myös esimiehelle lähetetty valheelliseen tietoon pohjautuva sähköposti on omiaan aiheuttamaan sinulle vahinkoa työpaikallanne.
Asiasta voi olla kannattavaa tehdä rikosilmoitus poliisille. Teidän välisenne sähköpostikeskustelu on hyvä lähettää samalla mukaan tukemaan kertomaanne ja siten rikoksen näytöksi.
Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.