Kun isä on suomalainen ja äiti ulkomaalainen, ja vauva syntynyt ulkomailla, niin mikä olisi helpoin tapa saada Suomen kansalaisuus vauvalle?

1 vastaus


756 vastausta

Hei,

Kun vain lapsen isä on Suomen kansalainen, lapsen kansalaisuus riippuu ensinnäkin siitä, ovatko lapsen vanhemmat avioliitossa kun lapsi syntyy, ja siitä, missä maassa lapsi syntyy. Kun lapsen isä on Suomen kansalainen lapsen syntyessä ja avioliitossa lapsen äidin kanssa, lapsi saa syntyessään Suomen kansalaisuuden automaattisesti.

Kun lapsi on syntynyt avioliiton ulkopuolella, lapsen syntymäpaikka vaikuttaa kansalaisuuden saamiseen. Mikäli lapsi on syntynyt suomalaiselle isälle ulkomailla, ja avioliiton ulkopuolella, saa lapsi kansalaisuuden, kun kansalaisuutta on haettu maahanmuuttovirastolle tehtävällä ilmoituksella. Kansalaisuutta haettaessa kyseisellä ilmoituksella, isyyden tulee olla vahvistettu ulkomailla tai Suomessa ennen ilmoituksen jättämistä. Ilmoituksen laittaa vireille lapsen huoltaja/edunvalvoja.

Jos lapsen isä on Suomen kansalainen ja vanhemmat solmivat avioliiton lapsen syntymän jälkeen, lapsi saa automaattisesti Suomen kansalaisuuden. Tällöin kansalaisuuden saaminen edellyttää, että isyys on vahvistettu ja isyyden vahvistaminen on Suomessa pätevä. Isän tulee myös olla ollut Suomen kansalainen keskeytyksettä lapsen syntymästä lähtien.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]