Moi, haluaisin kysyä , kun puoliso on Suomen Kansalainen ja toinen ei , niin
Onko helpotuksia hakea Suomen Kansalaisuuden ?
Mitkä vaatimuksia on ?
Terveisin Fitim

1 vastaus


Minilex

69 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Jos Suomen kansalaisuutta hakevan henkilön puoliso on Suomen kansalainen, hänelle voidaan tietyin edellytyksin myöntää kansalaisuus niin sanotun yleisen asumisaikaedellytyksen estämättä. Yleisellä asumisaikaedellytyksellä tarkoitetaan sitä, että henkilön varsinainen asunto ja koti on ja on ollut Suomessa joko viimeksi kuluneet viisi vuotta keskeytyksettä tai seitsemän vuotta 15 ikävuoden täyttämisen jälkeen, joista viimeksi kuluneet kaksi vuotta keskeytyksettä.

Yleisen asumisaikaedellytyksen ei tarvitse täyttyä, jos kansalaisuutta hakeva on asunut suomalaisen puolisonsa kanssa yhdessä vähintään kolme vuotta ja jos hakijan varsinainen asunto ja koti on ja on ollut Suomessa joko viimeksi kuluneet neljä vuotta keskeytyksettä tai yhteensä 6 vuotta 15 ikävuoden täyttämisen jälkeen, joista viimeksi kuluneet kaksi vuotta keskeytyksettä.

Sen sijaan muut kansalaisuutta hakevia koskevat vaatimukset koskevat myös Suomen kansalaisen puolisoa. Näitä ovat 18 vuoden ikä, nuhteettomuus eli se, ettei henkilö ole syyllistynyt muuhun kuin rikesakolla rangaistavaan tekoon eikä häntä ole tuomittu lähestymiskieltoon, sekä se, ettei henkilö ole olennaisesti laiminlyönyt elatusvelvollisuuttaan tai esimerkiksi verojen maksamista. Kansalaisuutta hakevan on myös luotettavasti pystyttävä selvittämään, miten hän saa toimeentulonsa, ja hänellä on oltava suomen tai ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito tai näiden sijasta vastaavan tasoinen suomalaisen tai suomenruotsalaisen viittomakielen taito.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]