Hei!
Olen Tukholmassa töissä ja sain aivan älyttömän tarkastusmaksun julkisessa liikenteessä. Menemättä turhaan yksityiskohtiin, minulla oli väärä lippu, vaikka kioskin (Pressbyrån) myyjä oli sanonut toisin. Tarkastusmaksu on 120 €.

Teoreettinen tilanne – en maksa tarkastusmaksua ja palaan Suomeen työsuhteen jälkeen. Minulta löytyy ruotsalainen henkilötunnus. Mitä on odotettavissa?

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos yhteydenotostasi!

Suositeltavaa on, että tarkastusmaksu tietysti maksettaisiin. Maasta poistuessa on selvää, että tarkastumaksun perintä vaikeutuu, ellei muutu jopa mahdottomaksi. Se, että sinulla on ruotsalainen henkilötunnus toki aiheuttaa sen, että väestötietorekisterin avulla tarkastusmaksua voidaan periä siitä huolimatta, että et enää ole Ruotsissa.

Lisäksi tarkastusmaksun suorittamatta jättäminen oikeuttaa Ruotsissa maksun perimiseen, joka voi nostaa lopullista hintaa, ja pahimmassa tapauksessa tarkastumaksulle voidaan asettaa myös uhkasakko, joka voi tulla erittäin kalliiksi. Suositeltavaa on, että maksat tuon tarkastusmaksun. Ymmärrän, että tilanteessa on varmasti ollut epäselvyyttä, eikä tarkastusmaksut aina tunnu oikeudenmukaisilta, mutta säästät itseltäsi ylimääräistä vaivaa ja ongelmia suorittamalla tuon maksun.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]