Hei! Vein puhelimeni huoltoon, koska siinä on takuuaikaa jäljellä. Puhelimeni ei käynnisty, vaikka sitä ladattaisiinkin. Huollosta tuli vastaus, että "Laitetta käsitelty takuuehtojen vastaisesti, näyttö mekaanisesti vaurioitunut, ei kuulu takuun piiriin." Puhelimen varsinaisesta ongelmasta ei mainittu mitään. Sitä ei edes tutkita, ennen kuin olen maksanut lasin korjaamisesta. Tämä tuntuu järjettömältä, kun pienehkö naarmu puhelimen yläreunassa ei vaikuttanut puhelimen käytettävyyteen ennen puhelimen "pimahtamista". Haluan vain korjata käynnistymisongelman, lasin korjaamiseen ei ole tarvetta. Vaihtoehtoisesti he palauttavat laitteen takaisin korjaamattomana ja joutuisin maksamaan 35€, ettei sille tehdä mitään. Ei kuulosta ihan lailliselta.

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei
Takuu ei ole laissa määritelty asia, joten myyjällä on oikeus antaa sitä tai olla antamatta. Sinun tilanteessasi olet siis saanut takuuta tuotteellesi takuuehtojen mukaisesti. En tiedä, millaiset takuuehdot myyjä on antanut sinulle, mutta yleisesti takuun ulkopuolelle on suljettu ostajan tavaralla itse aiheuttamat virheet, kuten huolimaton käsittely tai onnettomuus. Näissä tilanteissa takuu ei siis korvaa tuotteessa olevaa vikaa.

Vianetsinnästä myyjä voi laskuttaa ainoastaan, jos asiakas on toimittanut tuotteen takuukorjaukseen selvästi turhan takia. Tällainen syy voi olla esimerkiksi se, että vika on asiakkaan itse aiheuttama ja tämä olisi asiakkaan pitänyt itsekin tietää. Myyjällä on siis oikeus vaatia 35 euroa ennen kuin palauttaa tuotteesi takaisin sinulle.

Tapauksessasi voi kyse olla siitä, että jos näytössä on naarmu, ei myyjä voi tietää, miten se on syntynyt. Naarmu on esimerkiksi voinut tulla huolimattomasta käsittelystä, joka vaikuttaa nyt myös puhelimen käyttöön. Tällaisessa tilanteessa takuu ei kattaisi vikaa puhelimessa. Tilanteessasi kannattaa miettiä puhelimen arvoa nyt: onko halvempaa korjata näyttö ja toivoa, että muut viat menee takuuseen vai ostaa kokonaan uusi puhelin. Mikäli puhelin on rikkoutunut esimerkiksi tilanteessa, jossa sen lasikin on haljennut, menee tuote tai sen korjaus kotivakuutuksen piiriin yleensä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]