www.poliisi.fi "Pääsääntöisesti rikesakko lähetetään kahden viikon kuluessa tapahtumasta omistajan tai haltijan kotiosoitteeseen. Jos tämä lain velvoittama kahden viikon määräaika ylittyy, rikesakkoa ei voida lähettää enää kotiin. Päiväsakkotapaukset hoidetaan aina poliisilaitoksella."

Neljäsviikko aluillaan siitä kun valvontakamera välähti. rikesakkoa ei ole tullut joten kahdenviikon raja on ylittynyt. Tuleeko ja tarvitseeko maksaa?

1 vastaus


Minilex

46 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Kiitos viestistä,
Jos moottorikäyttöisellä ajoneuvolla tehdyn liikennerikkomuksen syyllistyneen henkilöllisyys on välittömästi todettu, tulee postissa lähetettävä rikesakkomääräys tällöin lähettää viipymättä tai viimeistään kahden viikon kuluessa rikkomuksen tekopäivästä. Kahden viikon aikaraja koskee näin ollen vain sellaista ajajaa, jonka henkilöllisyyden poliisi on tarkastanut paikan päällä. Rikesakko raukeaa kuitenkin, mikäli sitä koskevaa määräystä ei ole annettu tiedoksi vuoden kuluessa rikkomuksen tekopäivästä. Tapauksessasi rikesakko ei ole vielä kuitenkaan rauennut niin, että välttyisit maksuvelvollisuudelta, mikäli se annetaan sinulle myöhemmin tiedoksi.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]