Jos joku kertoo toisen sairauksista asiaankuulumattomalle henkilölle, eikö se ole yksityisyyden suojan rikkomista ja yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämistä? Esim. mm sukupuolitaudit. Eli jos Rouva X terveenä kertoo Herra B:lle keneltä on saanut
aikoinaan sukupuolitaudin, niin eikö hän riko tämän silloisen kumppanin yksityisyyden suojaa ja levitä yksityiselämää loukkaavan tietoa, koska silloinen kumppani ei halua että siitä kerrotaan.

1 vastaus


756 vastausta

Kiitos kysymyksestäsi,

Yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämiseen syyllistyy, jos oikeudettomasti levittää sellaisia toisen yksityiselämään kuuluvia tietoja, joiden leviäminen voi aiheuttaa vahinkoa tai kärsimystä loukatulle tai häneen kohdistuvaa halveksuntaa. Tunnusmerkistön täyttyminen edellyttää kuitenkin tiedon toimittamista lukuisten ihmisten saataville. Näin ollen tiedon toimittaminen yhdelle henkilölle ei vielä täytä tunnusmerkistöä.

Myös kunnianloukkaus voi tulla kyseeseen vain, jos tieto on valheellinen. Rikoslain mukaan kunnianloukkaukseen syyllistyy se, joka esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa. Kunnianloukkauksesta rangaistaan kuitenkin vain tahallisena tekona, joten jos väitteelle on vahvoja perusteita, ei tunnusmerkistö välttämättä täyty.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]