Olin ostamassa autoa toiselta henkilöltä,tein tonnin tarjouksen tekstiviestillä ilman näkemättä autoa. ja lupas katsastaa.Mutta peruin seuraavan päivän aamuna kaupan tekstiviestinä.Ei kerennyt katsastaa,vielä autoa.Mutta oli kai iltapäivällä katsastanut,en ole varma.Nyt olen kuulemma tehnyt sopimusrikkomuksen,pitääkö paikkaansa ja olenko korvaus velvollinen.Vaatii 70e,kai katsastuksesta.

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Keskeistä tapauksessasi on se, ehtikö sinun ja auton myyjän välille jo muodostua sopimus vai oliko kyse vasta neuvotteluista. Varallisuusoikeudellisista oikeustoimista annetun lain 1 §:n mukaan sitova sopimus syntyy, kun on annettu tarjous sopimuksen tekemisestä ja tarjoukseen on vastattu hyväksyvästi. Sopimusvapauteen kuuluu myös sopimuksen muotovapaus, joten lähtökohtaisesti sopimus voi syntyä vaikkapa suullisesti tai tekstiviestejä vaihtamalla.

Jos välillenne katsottaisiin ehtineen muodostua sopimus, olisi kumpikin sopimusosapuoli velvollinen pysymään sopimuksessa sopimuksen sitovuuden periaatteen mukaisesti. Jos sopimus siis kerran on syntynyt, ei sitä voi noin vain peruuttaa, vaan viime kädessä toinen sopimusosapuoli voi pyrkiä kanneteitse pakottamaan toisen osapuolen noudattamaan sopimusta. Sopimusta rikkonutta osapuolta voidaan myös vaatia korvaamaan sopimuksen rikkomisesta aiheutunut vahinko. Toki mahdollista - ja luultavasti kaikkien kannalta järkevintä - on pyrkiä löytämään neuvottelemalla yksimielisyys sopimuksen osapuolten välillä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]