minulla ja ex-vaimolla on yhteishuoltajuus poikaamme.poika asuu ex-puolison kanssa.nyt sain perintätoimistosta ns.viimeisen ilmoituksen ennen ulosottoa maksamattomasta terveyskeskusmaksusta.ex-puolisolle on ilmeisesti lähetetty 3 ilmoitusta.tämä oli ensimmäinen jonka sain.minä en ole pojan kanssa käyttänyt terveyspalveluja vaan ex-puoliso.olenko yhteishuoltajuuden takia aina velvollinen maksamaan ex-puolison maksamatta jättämiä laskuja jos ne koskee yhteisiä lapsiamme.

1 vastaus


756 vastausta

Avioeron tultua voimaan, ette ole velvollinen maksamaan puolisonne laskuja missään määrin. Luonnollisesti, mikäli lasku koskee nimenomaan yhteistä lastanne, voi tilanne olla periaatteessa mutkikkaampi. Oletan kuitenkin, että olette vahvistaneet jo sopimuksen lapsen elatuksesta kuntanne sosiaalilautakunnassa. Kyseisessä sopimuksessa on määriteltävä etähuoltajan elatusmaksuperusteet ja suuruudet sekä suoritusajankohdat.

Jos kyseinen sopimus on vahvistettu, ei teillä pitäisi olla mitään velvollisuutta maksaa lapsen elatuskuluja yli osuutenne. Tällöin on entisen puolisonne asia hakea itselleen tukea lapsen elatuksesta aiheutuneisiin kustannuksiin, mikäli hänellä ei ole varaa rahoittaa omaa osaansa niistä. Jos mitään elatusapua koskevaa sopimusta ei ole tehty, niin sellaisen laatiminen olisi suositeltavaa, sillä molemmilla huoltajilla on velvollisuus kykynsä mukaan osallistua lapsen elatukseen. Elatusapua voidaan sopimuksen laatimisen jälkeen velvoittaa maksettavaksi tietyiltä osin myös takautuvasti.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]