Hei!
Millaista viisumia aviopuolisoni kannattaisi hakea kun hän tulisi luokseni Suomeen? Kannattaako hänen mainita hakemuksessaan meidän olevan naimisissa? Menimme naimisiin minun vierailullani tämän kuun ensimmäinen päivä. Olemme virallisesti naimisissa Pakistanissa ja kunhan hän postittaa viralliset paperit minulle, virallistan avioliittomme myös Suomessa.
Oikeusaputoimistosta kerrottiin minulle ettei kannata mainita avioliittoa, mutta hänen virallisissa papereissa lukee meidän avioliitto, kuten id-kortissaan.

1 vastaus


Minilex

31 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei! Kiitos yhteydenotostasi!

Puolisosi viisumin hakeminen riippuu siitä, kuinka pitkäksi ajaksi puolisosi on tarkoitus tulla Suomeen. Viisumi on maahantulolupa, joka myönnetään lyhytaikaista ja tilapäistä, enintään 90 päivän pituista vierailua varten. Myös haettavan viisumin tyyppi riippuu siitä, onko kyseessä yksi vai useampi vierailu Suomessa. Jos puolisosi on tarkoitus muuttaa Suomeen tai oleskella Suomessa pidempään kuin 90 päivää, hän tarvitsee oleskeluluvan.

Hakemuksessa on syytä mainita avioliitto, sillä Suomen kansalaisen aviopuoliso katsotaan perheenjäseneksi, jolloin hän on oikeutettu saamaan viisumin tai oleskeluluvan. Tämä kuitenkin edellyttää, että ulkomailla solmittu avioliitto on tunnustettu Suomessa.

Jos tarvitset lisätietoa asiassasi, tavoitat lakimiehemme numerosta 0600 12 450.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]