Jos syntyy lapsi ja vanhemmat eivät ole avo eikä avioliitossa, niin onko lapsen lain mukaan pakollista käydä isän luona jonka kanssa hän ei asu jos isä ei tahdo nähdä lastaan?

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Avioliiton ulkopuolella syntyneen lapsen isyys tulee vahvistaa maistraatin tai tuomioistuimen päätöksellä. Tunnustamisen tarkoituksen on lapsen ja hänen isänsä sukulaisuussuhteen vahvistaminen. Ilman tunnustamista ei heidän välilleen synny oikeudellisesti pätevää suhdetta.

Mikäli lapsen isyyttä ei ole tunnustettu, ei isällä ole velvollisuuksia lapseen nähden. Isä ei tällöin myöskään ole laissa tarkoitettu vanhempi.

Tapaamisoikeudesta on säädetty laissa lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta. Lain tarkoituksena on turvata lapsen tasapainoinen kehitys, hyvä hoito ja kasvatus sekä huolenpito.

Lapsen ja vanhemman tapaamisoikeuden tarkoituksena on turvata lapselle oikeus pitää yhteyttä vanhempaansa, jonka luona lapsi ei asu. Vanhemman tapaamista ei kuitenkaan voida katsoa lapsen edun mukaiseksi, jos isä ei halua tavata lastaan.

Jos isyyttä ei ole tunnustettu, ei tapaamisoikeus myöskään koske heitä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]