Pyydä tarjous lakipalvelusta
Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Minilex
49 vastausta
Soita lakimiehelle - 0600 12 450
Jos puolisosi ei vapaaehtoisesti suostu muuttamaan asunnosta voit laittaa käräjäoikeuteen hakemuksen yhteiselämän lopettamisesta. Tällöin tuomioistuin voi määrätessään yhteiselämän lopetettavaksi samalla määrätä sen aviopuolison, joka on enemmän asunnon tarpeessa, jatkamaan vuokrasuhdetta. Käräjäoikeus voi myös vapauttaa molemmat aviopuolisot vuokrasuhteesta. Yhteiselämän lopettaminen ei siis automaattisesti takaa, että sinä saisit jatkaa asumista huoneistossa, mutta se tehokkaasti velvoittaa jommankumman muuttamaan pois. Yhteiselämän lopettamista koskeva päätös on sinänsä tehokas päätös, sillä se voidaan panna heti täytäntöön. Eli mikäli käräjäoikeus päättäisi, että sinä saat jäädä asuntoon asumaan, on miehesi muutettava käytännössä välittömästi pois.
Mikäli haluat nopeasti erilleen asumaan, tapauksessa voisit harkita itse muuttamista pois, sillä vuokralainen saa ilman vuokranantajan lupaa siirtää vuokraoikeuden huoneistossa asuvalle puolisolleen, jollei vuokranantajalla ole perusteltua syytä vastustaa vuokraoikeuden siirtoa. Näin miehestäsi tulisi päävuokralainen ja hänestä tulisi niin sanotusti vuokranantajan ongelma.
Mikäli olet pitkään maksanut vuokraa molempien puolista, on asia hyvä ottaa esille, kun tulee osituksen aika, sillä asialla saattaa olla merkitystä tasinko-osuuksia laskettaessa.
Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.