Asun yhdessä gambialaisen mieheni kanssa kaupungin vuokra-asunnossa,jossa olen päävuokralainen.mutta hän on täällä kirjoilla.Olemme hakeneet yhdessä avioeroa,mutta hän kieltäytyy muuttamasta asunnosta tai maksamasta vuokraa,mitä teen.miten saan hänet maksamaan 0suutensa vuokrasta tai muuttamaan pois

1 vastaus


Minilex

49 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Laki asuinhuoneen vuokrauksesta määrää, että aviopuolisot vastaavat yhteisvastuullisesti vuokrasopimuksesta johtuvista velvoitteista, jos he asuvat yhdessä vuokraamassaan tai toisen puolison vuokraamassa huoneistossa. Käytännössä tämä voi tarkoittaa niinkin ikävää tilannetta, että puolisosi kieltäytyessä maksamasta vuokraa, sinun tulee maksaa koko vuokra.

Jos puolisosi ei vapaaehtoisesti suostu muuttamaan asunnosta voit laittaa käräjäoikeuteen hakemuksen yhteiselämän lopettamisesta. Tällöin tuomioistuin voi määrätessään yhteiselämän lopetettavaksi samalla määrätä sen aviopuolison, joka on enemmän asunnon tarpeessa, jatkamaan vuokrasuhdetta. Käräjäoikeus voi myös vapauttaa molemmat aviopuolisot vuokrasuhteesta. Yhteiselämän lopettaminen ei siis automaattisesti takaa, että sinä saisit jatkaa asumista huoneistossa, mutta se tehokkaasti velvoittaa jommankumman muuttamaan pois. Yhteiselämän lopettamista koskeva päätös on sinänsä tehokas päätös, sillä se voidaan panna heti täytäntöön. Eli mikäli käräjäoikeus päättäisi, että sinä saat jäädä asuntoon asumaan, on miehesi muutettava käytännössä välittömästi pois.

Mikäli haluat nopeasti erilleen asumaan, tapauksessa voisit harkita itse muuttamista pois, sillä vuokralainen saa ilman vuokranantajan lupaa siirtää vuokraoikeuden huoneistossa asuvalle puolisolleen, jollei vuokranantajalla ole perusteltua syytä vastustaa vuokraoikeuden siirtoa. Näin miehestäsi tulisi päävuokralainen ja hänestä tulisi niin sanotusti vuokranantajan ongelma.
Mikäli olet pitkään maksanut vuokraa molempien puolista, on asia hyvä ottaa esille, kun tulee osituksen aika, sillä asialla saattaa olla merkitystä tasinko-osuuksia laskettaessa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]