Eli kaverilla on auto jonka hän haluaisi tuoda suomeen myyntiin. Hän ei itse pysty joten hän kirjaa minut kasuttajaksi. Auto on viron rekisterikilvissä. Niin kun tulen suomeen auton kanssa niin kuinka kauan autoa voi käyttää liikenteessä. Jos ostaja haluaa esimerkiksi kokeilla miten auto ajaa niin onnistuuko se ?

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Jos kyseessä on ajoneuvo, josta on suoritettava autoveroa, Suomessa vakituisesti asuva henkilö saa käyttää ETA-valtiossa rekisteröityä ajoneuvoa täällä autoverolaissa tarkoitettuun ajoneuvon verottomaan käyttöön oikeuttavan ajan ja sitä seuraavan seitsemän päivän ajan. Ajoneuvon kuljettajan tulee tällöin osoittaa ajoneuvon veroton käyttöoikeus liikennettä valvovalle viranomaiselle tullilaitoksen vahvistamalla käyttöönottoilmoituksella.

Ajoneuvon käytön edellytyksenä on kuitenkin, että ajoneuvossa on rekisteröintivaltion rekisterikilvet ja kansallisuustunnus, ajoneuvon mitat ja massa eivät ylitä Suomessa sallittuja määriä sekä ajoneuvoa varten on oltava Suomessa voimassa oleva liikennevakuutus. Ajoneuvon kuljettajalla on lisäksi oltava rekisteröintimaassa annettu ajoneuvon rekisteröintitodistus ja todistus oikeudestaan pitää ajoneuvoa hallinnassaan, jollei sitä ole rekisteröity mukana olevan henkilön nimiin.

Liikenteen turvallisuusvirasto voi antaa ajoneuvoa myyvälle liikkeelle, laitokselle tai muulle yhteisölle enintään vuoden voimassa olevan koenumerotodistuksen. Edellytyksenä tälle on voimassa oleva liikennevakuutus. Koenumerotodistuksen saanut saa käyttää ajoneuvoa koenumerokilvin liikenteessä, kun kyseessä on todistuksen saajan harjoittamaan toimintaan liittyvä ajoneuvon lyhytaikainen koeajo tai esittely myyntitarkoituksessa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]