Moikka! Sellasta kyselisin että jos saa yleiseen tapahtumaan porttikiellon niin onko se kuinka laillinen että pystyykö periaatteessa antamaan porttikieltoa yleiseen tapahtumaan?

1 vastaus


756 vastausta

Kiitos kysymyksestäsi,

Laki ei tunne käsitettä porttikielto. Lain mukaan järjestyksenvalvojalla on kuitenkin laissa määritellyissä tilanteissa oikeus estää henkilön pääsy toimialueelleen. Ensinnäkin järjestyksenvalvojan on estettävä pääsy toimialueelleen henkilöltä, jonka päihtymyksensä, käyttäytymisensä tai varustautumisensa vuoksi on perusteltua syytä epäillä vaarantavan siellä järjestystä tai turvallisuutta taikka joka ei ole täyttänyt sinne pääsyn edellytykseksi asetettua ikää. Tämän lisäksi järjestyksenvalvoja voi estää pääsyn henkilöltä, jonka aikaisemman käyttäytymisen perusteella on syytä epäillä vaarantavan siellä järjestystä tai turvallisuutta tai jonka on syytä epäillä pitävän hallussaan esineitä tai aineita, joiden hallussapito siellä on lain taikka tilaisuuden järjestäjän tai poliisin asettamien ehtojen mukaan kielletty. Pääsy voidaan estää myös henkilöltä, joka ei täytä ehtoja, jotka tilaisuuden järjestäjä tai alueen haltija on asettanut sinne pääsemiselle.

Näin ollen henkilön pääsy alueelle voidaan lain mukaan estää. Mitään määräaikaista kieltoa ei kuitenkaan voida antaa, vaan on käytettävä tapauskohtaista harkintaa.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]