Hei! Tämä on todella häpeällistä minulle edes kysyä, mutta pakko nyt on. Ensinnäkin, olen jo keski-ikäinen nainen ja sorruin ystäväni kanssa katsomaan ilmaiseksi mainostettua Pornokarhu-sivustoa. Mielestämme emme mitään maksullista videota katsoneet,( ja ajatuksena tietenkin se ilmaisuus) eikä mitään tilejä siellä ole avattu. N.kuukausi sitten sain kaksi(mistä minun sähköpostiosoite saatu) sähköpostia joissa kerrottiin minun katsoneen mitä lie ja että olen velvollinen maksamaan 400 taalaa(lasku liitteenä) tai lasku menee perintään. Olen hätäpäissäni poistanut molemmat viestit, mutta pelko kaihertaa että jospa ne oikeasti voivat uhkauksensa toteuttaa! Olisin kiitollinen jos jonkun vastauksen saisin ja lähinnä onko tullut tietoon muita vastaavia tapauksia? Hävettää ja harmittaa!

1 vastaus


756 vastausta

Internet- palveluissa vastaavankaltaiset perättömät laskutukset ovat valitettavasti arkipäivää. Lähtökohtaisesti kyseiset yritykset eivät pystyisi oikeudessa mitenkään perustelemaan maksuperusteen eli sopimuksen syntymistä, mutta he kuitenkin luottavat siihen, että ainakin joku käyttäjistä maksaa ihan vain pelosta tai häpeästä, johtuen mahdollisesti sivustojen sisällöstä.

Kerroitte, että ette edes rekisteröitynyt sivustolle, jossa käyttämänne tuotteen mainittiin vielä olevan maksuton. Ette tällöin mitenkään ole voinut tarkoittaa ryhtyä tuohon 400 taalan arvoiseen palveluun asiakkaaksi. Tällöin sopimsuta ei ole käytännössä syntynyt. Luultavasti olette klikannut "hyävksyn" joihinkin sivusto vakioehtoihin, joissa mahdollisesti on mainittu sivuston laskutuspolitiikasta. Voitte käydä huviksenne toki tarkistamassa, että mitä vakioehdoissa/käyttöehdoissa on sanottu.

Käytännössä jättäisin asian teinä sikseen ja vaivaisin päätäni asialla vasta tilanteessa, jossa periminen siirtyy heiltä tai heidän valitsemaltaan perintäfirmalta ulosottoviranomaisille. Siinäkin tilanteessa näkisin teidän olevan erehdyksenne kautta vahvoilla. On kuitenkin äärimmäisen epätodennäköistä, että he saisivat asiaa uhkauksia pidemmälle.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]