Muutin hiljattain omaan rivitaloasuntoon. Viereisessä asunnossa asuu isännöitsijä ja toinen henkilö (en tiedä mikä heidän suhteensa on). Olen nähnyt, kuinka molemmat heistä tarkkailevat minua ikkunoista ja ovenraosta kun poistun esimerkiksi ystävän kyytiin, kuka on ajanut autonsa parkkipaikalle joko asuntoni oven eteen tai minun parkkipaikalleni mitä en itse käytä, koska en omista autoa. Tänään keskustellessani kyseisen isännöitsijän kanssa huomasin, että hän pitää kirjaa pihassa käyneiden autojen rekisterinumeroista. Kyseisessä rakennuksessa on asunut vuosia aikaisemmin perhetuttuja, ketkä ovat kokeneet samanlaista käytöstä. Tähän on kuulunut myös kirjaimellisesti huorittelua, mitä en itse ole kokenut. Voidaanko tätä pitää vainoamisena vai onko tällainen käyttäytyminen lainmukaista?

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos yhteydenotostasi,

Rikoslaissa säädetään vainoamisesta. Sen mukaan henkilö voidaan tuomita vainoamisesta, jos hän esimerkiksi toistuvasti uhkaa, seuraa tai tarkkailee toista tavalla, joka aiheuttaa vainotussa pelkoa tai ahdistusta.

Naapurisi kuvailemat toimet saattaa täyttää tämän rikoksen tunnusmerkistön, mutta ennen suurempiin toimiin ryhtymistä olisi suositeltavaa käydä asia läpi yksityiskohtaisesti lakimiehen kanssa. Tuomalla esiin kaikki yksityiskohdat on helpompi varmistua naapurin tekojen laadusta ja näin välttyä turhilta toimenpiteiltä. Esimerkiksi hätiköity rikosilmoitus saattaa tulehduttaa välit naapureihin, joten asia kannattaa tutkia perinpohjin lakimiehen avustuksella.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]