Nostaako vaimo ulosoton suojaosuutta, jos hän ei tienaa yli 680? Tappelen asiasta ulosottomiehen kanssa joka väittää että vaimo ei kuulu nykyään suojaosuuteen..

1 vastaus


Minilex

50 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Palkan ja eräiden muiden tulojen ulosmittauksessa velalliselle on aina jätettävä suojaosuus, jonka tarkoituksena on varmistaa, että velallisella on rahaa elämiseen ulosmittauksesta huolimatta. Suojaosuutta laskettaessa otetaan huomioon velallisen elatuksen varassa oleva puoliso. Lain määritelmän mukaan tällaisesta puolisosta on kyse silloin, kun tämän puolison omat tulot ovat pienemmät kuin ulosottovelallisen suojaosuus.

Vuoden 2015 alusta lukien ulosottovelallisen oma suojaosuus on 22,69 euroa päivässä, eli 680,70 euroa kuukaudessa. Jokainen velallisen elatuksen varassa oleva henkilö lisää suojaosuutta 8,14 euroa päivässä.

Jos puolisosi siis ansaitsee palkkaa ja muista tuloja vähemmän kuin 680,70 euroa kuukaudessa, hänen katsotaan olevan sinun elatuksesi varassa, mikä yksiselitteisesti nostaa suojaosuuttasi. Yhden elätettävän perusteella suojaosuutesi on 924,90 euroa kuukaudessa. Voit vedota asiassa suoraan lakiin ulosottomiestä vastaan.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]