Yksipuolisten purku annettu tehtäväksi julkisille oikeusavustajille, jotka eivät ole hoitaneet asiaa. Purkuhakemus lähetetty väärään paikkaan (korkein oikeus) ja hakemuksesta puuttui todistus lainvoimaisuudesta.
Poliisi on tehnyt tutkinnan, mutta mitään rikokseen viittaavaa ei ole tehty, joten asia jäi siihen.
Valvontalautakunnalle tehty valitus oikeusavustajista (kolme oikeusavustajaa). Kahdelle tuli huomautus toiminnasta ja yksi jäi ilman mitään rangaistusta, koska ei enää toimi julkisena oikeusavustajana. Mielestämme rangaistus ei ollut riittävä, koska yksipuolisten tuomioiden purku on tekemättä, joka on aiheuttanut velkavankeuden. Tehty valitus valvontalautakunnan päätöksestä eduskunnan oikeuskanslerille, joka ei myöskään tehnyt asialle mitään.
Miten asiassa voi seuraavaksi edetä?

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Jos yksipuolinen on tullut lainvoimaiseksi sen vuoksi, ettei asiassa jota tuomio koskee, ole haettu takaisinsaantia määräajassa, on tuomion poistamiseksi tai purkamiseksi käytettävissä enää ylimääräinen muutoksenhaku Korkeimmassa oikeudessa.

Ylimääräisen muutoksenhaun edellytykset vaihtelevat sen suhteen, minkä luontoisesta asiasta on kysymys. Riita- ja rikosasioissa on säädetty erikseen perusteet, joilla tuomion poistamisesta tai purkamista voi hakea. Tietyissä tapauksissa on myös määräaika.
Ylimääräistä muutoksenhakua ei voi tehdä ilman oikeudenkäyntiavustajaa. Sinun on siis oltava yhteydessä lakimieheen asian suhteen. Lakimiehen kanssa on myös hyvä tarkastella ylimääräisen muutoksenhaun edellytyksiä tapauskohtaisesti.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]